header

Dagtochten

Het vaargebied is voornamelijk IJsselmeer en Markermeer maar ook andere wateren kunnen natuurlijk bevaren worden.
Afhankelijk van uw arrangement zijn er veel mogelijkheden om te genieten van het water, de natuur en de mooie stadjes om het IJsselmeer.

Rijkswaterstaat heeft in 2004 ten oosten van Medemblik een vogeleiland aangelegd waar diverse vogelsoorten hun broedgebied en rustplaats hebben. In 2008 is er een natuurhaven gemaakt, door deze haven is het mogelijk geworden het eiland te bezoeken men kan de vogels vanaf het dak van het havenkantoor op gepaste afstand bekijken.
Met de Deo Annuente vaart men vanaf Enkhuizen in ruim een uur naar het eiland, we verblijven er een uur en keren dan weer terug naar Enkhuizent. Men kan dan de vogels van verschillende punten bekijken. Tijdens de tocht verzorgen we indien gewenst een hapje en drankje.

(Zie het hoofdmenu voor arrangementen, prijzen en catering)

Dagarrangement:

In overleg met de schipper kan men vaartochten maken naar diverse historische en pittoreske havenplaatsen bijvoorbeeld:
even een terrasje pakken in Hoorn en genieten van de rijkdom die de VOC daar gebracht heeft, flaneren over de Dijk van Volendam, of zittend op één van de vele terrassen een bekende Hollander voorbij zien wandelen, Volendam is ook zeer in trek bij mensen die een een vrijgezellenparty willen houden.

In Medemblik staat bij de haveningang een imposant middeleeuws kasteel prachtig om te zien, het stoommuseum is zeker een bezoek waard en om dan toch in de stoom te blijven de stoomtrein naar Hoorn is uniek. Voor ouders met kinderen is een bezoek aan het bakkerij museum aan te raden.

De Friese kust is natuurlijk ook een bezoek waard.
Zoals het kleine eeuwenoude stadje Stavoren met haar beroemde vrouwtje vanwaar men fijne fietstochten kan maken naar Hindelopen met haar prachtige schilderwerk en de mooie kleine gezellige huisjes ook Gaasterland een prachtig bosrijk gebied is vanuit Stavoren goed te bereiken met een fiets.

In Workum staat het Jopie Huisman museum waar het hele jaar door de mooiste kunstwerken worden geëxposeerd. Zeker een bezoek waard
Het is natuurlijk mogelijk uw eigen fiets mee te nemen hiervoor zal dan een kleine vergoeding gevraagd worden.
Ook het voormalige eiland Urk is een bezoek waard, even lekker een visje eten of een wandeling langs de haven met de enorme schepen die er gebouwd worden en natuurlijk de gedenkplaats van de op zee gebleven vissermannen die zeer indrukwekkend is, een plaats om even bij stil te staan.

In Lelystad is er een mooie fietstocht te maken naar de Oostvaardersplassen waar de kans bestaat een zeearend te bewonderen. Ook is het outlet centrum Bataviastad, de scheepswerf van de Batavia en het Nieuw Land museum zeker een bezoek waard.

-Hier vindt u een aantal van onze dagtochten-

Wat betreft nautische evenementen is het schip uitstekend te gebruiken als start- en/of juryschip tijdens zeilwedstrijden en ook journalisten of fotografen kunnen vanaf het schip mooie reportages maken, er is 230 V aan boord zodat net als aan de wal diverse electrische apparatuur gebruikt kan worden.

Noordzeekotter de "Deo Annuente"
t/o Havenweg 4• 1601 GA Enkhuizen • 06 51 681 684
Schipper/eigenaar: Jan Hoeven
-Email-