header

Dagtochten

Het vaargebied is voornamelijk IJsselmeer en Markermeer maar ook andere wateren kunnen natuurlijk bevaren worden.
Afhankelijk van uw arrangement zijn er veel mogelijkheden om te genieten van het water, de natuur en de mooie stadjes om het IJsselmeer.

Rijkswaterstaat heeft in 2004 ten oosten van Medemblik een vogeleiland aangelegd waar diverse vogelsoorten hun broedgebied en rustplaats hebben. In 2008 is er een natuurhaven gemaakt. Door deze haven is het mogelijk geworden het eiland te bezoeken. Men kan de vogels vanaf het dak van het havenkantoor op gepaste afstand bekijken.
Met de Deo Annuente vaart men vanaf Enkhuizen in ruim een uur naar het eiland. Men kan de vogels van verschillende punten bekijken. We verblijven er een uur en keren dan weer terug naar Enkhuizen.  Tijdens de tocht verzorgen we indien gewenst een hapje en drankje.

(Zie het hoofdmenu voor arrangementen en prijzen)

Dagtochten:

In overleg met de schipper kan men vaartochten maken naar diverse historische en pittoreske havenplaatsen, bijvoorbeeld:

Langs de Noord Hollandse kust:

  • Even een terrasje pakken in Hoorn en genieten van de rijkdom die de VOC daar gebracht heeft
  • Flaneren over de beroemde Dijk van Volendam, of even borrelen op een terras
  • In Medemblik staat bij de haveningang een imposant middeleeuws kasteel prachtig om te zien. Het stoommuseum is zeker een bezoek waard en om dan toch in de stoom te blijven: de stoomtrein naar Hoorn is uniek. Voor ouders met kinderen is een bezoek aan het bakkerij museum aan te raden.

De Friese kust is natuurlijk ook een bezoek waard:

  • Het kleine eeuwenoude stadje Stavoren met haar beroemde vrouwtje. Vanuit hier kan men fijne fietstochten maken naar b.v. Hindelopen met haar prachtige schilderwerk en de mooie kleine gezellige huisjes.
    Ook Gaasterland, een prachtig bosrijk gebied, is vanuit Stavoren goed te bereiken met de fiets.
  • In Workum staat het Jopie Huisman museum waar het hele jaar door de mooiste kunstwerken worden geëxposeerd. Zeker een bezoek waard.

Flevoland:

  • Het voormalige eiland Urk is een mooie bestemming voor een vaartocht. Even lekker een visje eten of een wandeling langs de haven maken en kijken naar de enorme schepen die er gebouwd worden. Natuurlijk is de gedenkplaats van de op zee gebleven vissermannen een plaats om even bij stil te staan.
  • In Lelystad is er een mooie fietstocht te maken naar de Oostvaardersplassen waar de kans bestaat een zeearend te bewonderen. Ook is het outlet centrum Bataviastad, de scheepswerf van de Batavia en het Nieuw Land museum zeker een bezoek waard. En wat dacht u van de Marker Wadden. Deze zijn vanuit de Bataviahaven te bezoeken.

-Hier vindt u nog een aantal voorbeelden van onze dagtochten-

Wat betreft nautische evenementen is het schip uitstekend te gebruiken als start- en/of juryschip tijdens zeilwedstrijden. Ook journalisten of fotografen kunnen vanaf het schip mooie reportages maken. Er is 230 V aan boord zodat er diverse elektrische apparatuur gebruikt kan worden.

Weerbericht

Thuishaven

Kotter "Deo Annuente" EH1
t/o Havenweg 4• 1601 GA Enkhuizen • 06 51 681 684
Schipper/eigenaar: Jan Hoeven
-Email-