header

Vakantiehuisje op het water

Vakantie vieren op het water, een bijzondere ervaring aan boord van het voormalige vissersschip ''Deo Annuente - EH 1".
Dit vakantiehuisje is een luxe ingericht schip van ca. 50 vierkante meter en is van alle gemakken voorzien.
De locatie van het schip is in één van de mooiste havens in de binnenstad van Enkhuizen, aan de voet van de Drommedaris. 

Op deze mooie rustige plek in de oude haven van Enkhuizen geeft het robuuste schip de ruimte voor een aangenaam verblijf aan boord. Bovendien is het centraal gelegen in de binnenstad van Enkhuizen met haar gezellige centrum, mooie monumenten, het Zuiderzee- en flessenscheepjesmuseum, winkelstraatjes en terrassen. Wandelend door de oude binnenstad ontdekt u steeds weer iets bijzonders (aanrader: breng ook eens een bezoek aan de oude Boerenhoek met zijn theehuizen en voormalige stadsboerderijen). 

Het verblijf aan boord van de ''Deo Annuente '' is een bijzondere beleving. Het schip is ruim, zeer verzorgd en van alle gemakken voorzien, mét oog voor het behoud van originaliteit. De nostalgische sfeer aan boord wordt door veel gasten van over de hele wereld gewaardeerd.

haven-enkhuizen

Aan boord van het schip zijn meerdere zitplekken gecreëerd voor een optimaal verblijf. De inrichting van het schip met een grote stuurkast waarin een zithoek met tafel is gemaakt geeft u de mogelijkheid om rondom naar buiten te kijken. Ook is hier een TV aanwezig.

In het achteronder van het schip is een bijzondere en unieke slaapkamer gecreëerd, waardoor het mogelijk is om in een replica van een authentiek vooronder van een botter te slapen. In dit slaapvertrek bevindt zich een tweepersoons bedstede en zijn er twee éénpersoons slaapbanken. Tevens is er in de voorpiek van het schip een knus slaapvertrek met vier éénpersoons bedden te vinden.
In het vooronder, het voormalig visruim, is de lichte, luxe keuken met gezellige eethoek gesitueerd. Hier heeft u de ruimte om uw maaltijd te bereiden en in alle rust heerlijk te eten. Verder vindt u in het vooronder een ruime badkamer met douche, wastafel en toilet.
Vanaf het gezellige terras aan dek kunt u genieten van de mooie haven van Enkhuizen.

Mocht u tijdens de vakantie een stukje willen varen dan bestaat de mogelijkheid om dit bij te boeken (zie 'Dagtochten'). Geeft u dit dan ruim van te voren aan zodat onze schipper deze mooie dag voor u kan inplannen.
Maak uw wensen kenbaar via ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op kortere termijn kan er echter ook (eventueel 's avonds) een mooi vaartochtje (€ 60/uur) in de omgeving en langs de skyline van Enkhuizen worden gemaakt. Dit kunt u aangeven bij aankomst of tijdens uw verblijf. 

Wat u nog wilt weten:

 • De overnachtingsprijs is in Euro’s, per persoon, inclusief beddengoed, handdoeken, eindreiniging, stroom, water en wifi. Gratis parkeermogelijkheid bij het treinstation. Ook kunt u gebruik maken van een parkeerkraskaart tijdens uw verblijf. Prijzenoverzicht
 • Exclusief toeristenbelasting.
 • Het vakantiehuis heeft een hoogwaardige inrichting en is van alle gemakken voorzien.
 • Bij ons aan boord mag niet gerookt worden.
 • Voorzien van twee slaapvertrekken (8 slaapplaatsen), een woonruimte, keuken, eethoek en badkamer.
 • Dag van aankomst in overleg.
 • Bezoek: wanneer iemand bij u aan boord komt overnachten willen wij dit graag weten. U kunt voor de kosten van deze overnachting bij ons informatie inwinnen.
 • De rekening kan de dag voor vertrek voor u opgemaakt worden en cash of met pin betaald worden.
 • Wanneer u binnen 14 dagen voor de geplande aankomst annuleert zijn wij genoodzaakt 90% van de totale kosten in rekening te brengen.
 • Het is niet toegestaan om zonder toezicht van de vaste schipper, zelfstandig te varen.
 • Aan boord het schip is het mogelijk om uw fietsen mee te nemen.

Weerbericht

Thuishaven

Kotter "Deo Annuente" EH1
t/o Havenweg 4• 1601 GA Enkhuizen • 06 51 681 684
Schipper/eigenaar: Jan Hoeven
-Email-